Merwehoeve de Groot

Merwehoeve de Groot, is in 1911 gesticht en was voorheen gevestigd in Gorinchem. Vanaf 1997 is het bedrijf gevestigd in het Gelderse Herwijnen.  Al meer dan 100 jaar wordt er veehouderij en paardenfokkerij gedreven door de familie de Groot.

 

Ongeveer 275 koeien melkkoeien en bijbehorend jongvee worden er gehuisvest op het bedrijf. De paardenafdeling bestaat uit ± 25 paarden. Ieder jaar worden er meerdere veulens gefokt uit het beste KWPN bloed. Tevens zijn er ±50 Swifter fokooien.Wie zijn wij

Merwehoeve de Groot is een echt familiebedrijf. Het bedrijf is in eigendom van de broers Arie, Johan en Wim de Groot. Ook is de jongere generatie actief op het bedrijf. Hennie, Gerrit en Jacco zijn inmiddels werkzaam binnen het bedrijf.Duurzaam

In de stallen is veel aandacht voor dierwelzijn. Ook arbeidsgemak en efficiëntie staan hoog in het vaandel. Buiten de stallen is er aandacht voor de natuur. De Merwehoeve doet dan ook mee aan ‘Agrarisch Natuurbeheer’ en probeert op duurzame wijze te ondernemen.


Nieuws

Dochters Alana presteren geweldig!
28-02-2021

In de eerste maanden van 2021 zijn er diverse nakomelingen van M.H. Alana 5 EX-92 aan de melk gekomen. Niet alleen qua exterieur imponeren deze dieren maar met name qua eiwit gehalten
M.H. Alana 5 kampioen op NRM
17-07-2017

M.H. Alana 5 (v. Amor-red) is tijdens de NRM verkozen tot kampioene middenklasse roodbont. We zijn enorm trots op dit resultaat en erg blij dat we dit met de familie hebben kunnen bereiken met een van onze koeien.
Hard werken en goed voor je dieren zijn
09-01-2016

 

Afgelopen zomer is er een filmopname op ons bedrijf gemaakt. Het filmpje is onderdeel van de serie “Boeiende Boeren in Beeld”, gemaakt door de gezamenlijke LTO organisaties. 
M.H. Alana 5 algemeen kampioen HHH-show
16-12-2015

M.H. Alana heeft tijdens de HHH-show in Zwolle het algemeen kampioenschap Roodbont op haar naam geschreven. Hiermee is een droom voor ons uitgekomen. Geweldig om dit mee te maken. 
Dairy Fair Marienwaerdt
23-09-2015

Op zaterdag 22 augustus vond in Beesd op het landgoed Marienwaerdt, de derde editie van de Dairy Fair plaats. M.H. Wilke werd kampioene middenklasse, M.H. Prinses 22 reserve kampioene oud en uierkampioen!
3 x 1A en 2 eervolle vermeldingen@HHH
16-12-2014

Op zaterdag 13 december vond in Zwolle de Holland Holstein Herds-show plaats. Een nationale show waaruit fokkers vanuit het gehele land aanwezig zijn.
Europese jurydag groot succes
15-09-2013

Op zaterdag 14 augustus arriveerde op de Merwehoeve een grote touringcar met maar liefst 40 buitenlandse juryleden. Dit jaar was Nederland de organisator voor de Europese Jurydag en had de Merwehoeve als locatie. Een grote eer voor ons als familie. 
Bedrijfsfilm Merwehoeve de Groot
04-12-2012

Merwehoeve is lid van 'studieklub Morgen'. Naar aanleiding daarvan is er een bedrijfsfilm gemaakt.